Jak vybrat správné nabíjecí zařízení?

Pokud plánujete přejít se svým osobním vozem nebo dokonce firemní flotilou na elektřinu, už jste pravděpodobně přemýšleli o vhodném způsobu nabíjení. Otázkou je, které z mnoha dostupných řešení bude to nejlepší? Pojďme se podívat na jednotlivé alternativy a jejich výhody i nevýhody!

Možnost nabíjet váš elektrický vůz doma či ve firmě představuje velký krok k tomu, aby se elektrická mobilita stala levnou a pohodlnou. Používání vašeho vlastního Wallboxu nebo nabíjecí stanice vám obvykle přinese ty nejnižší možné ceny a dokonce vám umožní využívat energii z vašich vlastních zdrojů, jako jsou solární panely.

Mít svůj vlastní nabíjecí bod vám navíc dodá klid mysli. Vždycky si můžete být jistí, že vaše auto bude ráno nabité a připravené vyrazit, takže se nemusíte obávat toho, že budou místa u veřejných nabíječek zabraná. S OlifeEnergy můžete dokonce vaši nabíječku změnit ve veřejné nabíjecí místo a využívat jí jako zdroj příjmů.

Otázkou ale zůstává, který z našich produktů je ideální odpovědí na vaše potřeby? Tento článek by vám měl pomoci najít správnou odpověď.

Domácí nabíjení

Pokud hledáte řešení pro nabíjení doma, je to docela jednoduché. Podle toho, jestli potřebujete nabíjet jedno nebo dvě auta, si můžete zvolit náš Wallbox nebo jeho většího sourozence Doublebox. Kromě toho se musíte rozhodnout, jestli je pro vás u daného zařízení vhodná varianta Base nebo pokročilejší Smart.

Není mezi nimi žádný rozdíl v nabíjecím výkonu (v obou případech až 22 kW na auto) a verze Base stále podporuje RFID autorizaci a je kompatibilní se chytrým řízením odběru proudu SmartMeter. Verze Smart k tomu ale přidává řadu pokročilých funkcí jako je cloud management nebo řízení pomocí OCPP protokolu. Můžete jí také zapojit jako nabíjecí místo do nabíjecí sítě OlifeEnergy Net.

Nabíjení pro firmy

V závislosti na velikosti vaší firmy můžete využít jedno z našich řešení pro domácnosti – Wallbox nebo Doublebox – nebo postoupit k našim veřejným nabíjecím stanicím na stejnosměrný (AC) nebo střídavý (DC) proud. Jak si vybrat správně?

Pro firmy s jediným vozem může Wallbox vypadat jako jasná volba. Přesto ale může stát za zamyšlení větší Doublebox, který vám dá možnost nabídnout druhý nabíjecí bod návštěvníkům. A samozřejmě, pokud je vaše flotila elektrických vozidel větší než jeden vůz, je Doublebox (nebo několik) zcela jasnou volbou.

Protože již Wallbox a Doublebox nabízejí maximální možnou nabíjecí rychlost pro AC nabíjení (22 kW), naše samostatně stojící nabíječka AC Charger již v tomto ohledu nemůže nabídnout zlepšení. Má ale jiné výhody. Jednou z nich jsou pevně připojené kabely, elegantně umístěné do držáků na obou stranách. Stačí je jen vzít do ruky a zapojit. Dalším důležitým faktorem je vzhled. AC Charger může stát volně, aniž by musel být namontován na zdi nebo sloupku. Pozornost, kterou přitahuje jeho výrazný design a zelené podsvícení, z něj dělá ideální řešení, pokud chcete nabízet nabíjení veřejnosti.

Rychlé nabíjení pro firmy a veřejnost

Pokud často potřebujete nabíjet firemní auta za krátký čas, nebo pokud chcete provozovat veřejnou nabíjecí stanici, pravděpodobně budete chtít tu nejrychlejší dostupnou variantu. Naše stejnosměrné nabíječky DC Charger jsou k dispozici v pěti variantách o výkonu 30, 60, 90, 120 a 150 kW. To stačí na to, abyste mohli většinu elektrických vozů na trhu mohli nabíjet nejvyšší rychlostí, kterou umožňují.

Již s DC Chargerem o výkonu 60 kW můžete většinu elektromobilů nabít z 5 na 80 procent za méně než hodinu. Ty nejrychlejší varianty, 120 kW a 150 kW, zvládnou totéž za méně než 30 minut. Investice do nabíjecích stanic na stejnosměrný proud se vyplatí ať už chcete dostat vaše firemní auta rychle zpátky na silnici, nebo pokud je součástí vašeho byznysmodelu veřejné nabíjení. S výkony až 150 kW můžete nabíjet stejnou rychlost nabíjení jako současná generace Tesla Superchargerů.

Pokud se chcete dozvědět více o našem Wallboxu, Doubleboxu nebo našich nabíjecích stanicích AC Charger a DC Charger, navštivte naše webové stránky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.