OlifeEnergy Doublebox: Když nabíjet jedno auto nestačí

Stejné výhody, díky kterým je OlifeEnergy Wallbox ideálním řešením pro domácnosti a malé firmy – elegantní design, rychlé nabíjení, vynikající kvalita a řada špičkových technologií – najdete také u jeho většího sourozence jménem Doublebox. Díky dvěma nabíjecím bodům je ideální pro domácnosti s více vozy nebo pro firmy. S možností zvolit kabely Typ 1 a Typ 2 na libovolné straně. Navrženo a vyrobeno v České republice.

Někdy jedna nestačí. I když můžete OlifeEnergy Wallbox snadno používat pro nabíjecí více vozů nebo ho dokonce změnit ve veřejnou nabíjecí stanici, někdy potřebujete nabíjet dva vozy zároveň. Proto je tady OlifeEnergy DoubleBox.

Doublebox nabízí všechny prvky, díky kterým je Wallbox tak skvělý, ale se dvěma nabíjecími body. Každý z nich může být vybaven kontektorem Typ 1 nebo Typ 2 s rovným nebo krouceným kabelem. Taková svoboda volby je na trhu výjimečná a umožňuje vám dokonale přizpůsobit nabíjecí body vašim potřebám.

Stejně jako v případě Wallboxu s jedním nabíjecím bodem je i Doublebox vybaven systémem řízení spotřeby energie. Ten zabraňuje přetížení sítě a umožňuje maximální rychlost nabíjení, přičemž zároveň vyvažuje zatížení mezi oběma nabíjecími body, pokud jsou připojena dvě auta.

Podobně jako Wallbox může i Doublebox být připojen k jakémukoliv domácímu rozvodu elektrické energie, počínaje standardní evropskou 220 V zásuvkou. Zvláště vzhledem k možnosti nabíjení dvou vozů zároveň ale doporučujeme silnější zdroj, ideálně 3 x 32 A, 380 V. Takové připojení Doubleboxu umožní maximální nabíjecí výkon 22 kW, který lze nasměrovat do jednoho nabíjecího bodu nebo rozdělit mezi oba dva.

OlifeEnergy Doublebox lze objednat v jedné ze dvou verzí, Base nebo Smart s různými technologiemi pro různé uživatele.

Doublebox Base

Pro domácnosti nebo malé firmy bude ideální volbou varianta Doublebox Base. Podpora RFID čipu umožňuje, aby nabíjecí stanici využívalo více uživatelů, přičemž se u každého z nich zaznamenává spotřeba energie.

Je také vybaven systémem řízení spotřeby energie a možností propojení se zařízením OlifeEnergy SmartMeter, které umožňuje řízení a rozdělování elektrické energie v rámci celé vaší instalace.

Doublebox Smart

Pokud chcete využívat funkcí nabíjecí stanice Doublebox pro větší firemní flotilu nebo jej dokonce nabídnout veřejnosti, je pro vás určena varianta Smart. Ta bude také vyhovovat uživatelům, kteří hledají více komfortu a pokročilé ovládání na dálku.

Dálkově ovládané funkce zahrnují vzdálenou administraci, diagnostiku a řízení řady nabíjecích stanic za použití OlifeEnergy Cloud nebo OCPP protokolu třetí strany. K dispozici je také možnost zapojit DoubleBox Smart do nabíjecí sítě OlifeEnergy Net E.V., která ho změní ve veřejnou nabíjecí stanici.

OlifeEnergy Doublebox – stejně jako náš Wallbox s jedním nabíjecím bodem – lze objednat prostřednictvím naší sítě obchodních partnerů. Nabízíme také řadu nabíjecích stanic DC a provozujeme síť nabíječek OlifeEnergy Net E.V., kterou můžete využívat jako uživatel i jako poskytovatel nabíjecí stanice.