Byli jsme na KVIFFu aneb elektrická auta, nabíječky a úspěch Zátopka

Většina lidí bude mít 55. ročník Karlovarského filmového festivalu nejspíše spojený s Johnny Deppem (a možná jedněmi modrými šaty). Pro nás byl samozřejmě o elektřině, elektrických autech a čisté mobilitě. A také o radosti z divácké ceny pro film Zátopek, jehož je OlifeEnergy partnerem.

Vše už je sbaleno, hosté rozvezeni a nabíječky opět odpočívají a čekají na další úkol. A my můžeme s klidem říct, že letošní 55. ročník karlovarského festivalu se opět povedl. Sice v nestandardním termínu a stále ještě za komplikovaných podmínek, ale také s mnoha skvělými zážitky.

Co nám udělalo největší radost? Nebyla to ani energie Johnnyho Deppa, ani možnost vidět na vlastní oči legendárního Michaela McCaine. Dokonce to nebyl ani festivalový život. My měli radost, že i KVIFF se vydal na za pomoci automobilky BMW na cestu k čisté mobilitě a především z toho, že k tomu společnost OlifeEnergy mohla přispět.

Festivalová flotila

Ke každému velkému festivalu neodmyslitelně patří flotila luxusních a elegantních vozů. Ty přivážejí vážené hosty a celebrity až k červenému koberci, ale také je dopravují z letiště či z Prahy, odvážejí je zpět na hotel a nebo kamkoliv, kam je to zrovna potřeba. V Karlových Varech se o tuto flotilu již několikátým rokem stará automobilka BMW – a čím dál větší podíl jich je elektrických nebo elektrifikovaných, jako například luxusní plug-in hybridní limuzíny BMW 745Le. BMW také zvolilo Karlovy Vary jako dějiště české premiéry nového elektrického modelu BMW iX.

Celkem bylo ve Varech 80 festivalových BMW, a i když ne všechna měla elektrický motor, pořád to znamenalo spoustu nabíjení. Proto jsme nainstalovali několik našich nabíječek jak k srdci festivalu, nově zrekonstruovanému Hotelu Thermal, tak i ke Grandhotelu Pupp, v němž se ubytovává mnoho slavných hostů (a jehož Becher’s Bar také patří mezi centra dění). Elektrická BMW se tak mohla pohybovat nejen bez hluku a emisí, ale také s jistotou, že vždy budou mít dostatečné zásoby energie.

I filmový Zátopek vyhrává

Dalším zdrojem radosti pro nás v Karlových Varech byl životopisný film Zátopek, jehož premiéra festival oficiálně zahájila. OlifeEnergy je jedním z oficiálních partnerů a koproducentů tohoto filmu, a nejen proto jsme opravdu nadšeni, že premiéra filmu přinesla nejen skvělé ohlasy a recenze, ale také zisk divácké ceny festivalu.

Ještě jste Zátopka neviděli? V tom případě je ideální doba na něj vyrazit – a nejlépe elektromobilem!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.