Jak na nabíjecí stanice? Přijďte to zjistit na přednášku!

Zajímá vás praktická stránka elektromobility? Jakou vybrat dobíjecí stanici nebo jejich kombinaci, a jak ji připojit? Přijďte na přednášky našeho předsedy představenstva Miroslava Vejmana v rámci Elektrotechnických seminářů, které v Nymburce, Příbrami, Havlíčkově Brodě a Litoměřicích pořádá Polabské Školící a Informační Středisko.

V následujícím měsíci se již tradičně ve čtyřech koutech Česka, tak, aby to nikdo neměl příliš daleko, konají Elektrotechnické semináře, na které si Polabské Školící a Informační Středisko pozvalo odborníky z řady firem a institucí. Náš předseda představenstva Miroslav Vejman bude přednášet o praktickém pohledu na nabíjecí stanice, jejich správný výběr i instalaci.

Přednáška stručně představí základní koncepce elektrifikovaných automobilů i jejich potřeby a požadavky při nabíjení. Vysvětlí rozdíly mezi nabíjením střídavým (AC) a stejnosměrným (DC) proudem regulaci nabíjení a nabíjení z různých zdrojů.

Její účastníci by měli získat základní představu, jaké nabíjecí stanice jsou vhodné pro jaké elektrifikované vozy, jaké jsou jejich výhody a nevýhody. Má například smysl instalovat drahé DC nabíječky pro automobily zaměstnanců? Nebo je lepší využít levnějších a na příkon méně náročných AC nabíječek?

Podíváme se i na systémy regulace, na kombinaci dobíjecích stanic s fotovoltaickými elektrárny a na mnoho dalšího. V neposlední řadě pak, v duchu tématu celého semináře, probereme i technické požadavky a normy, které je nutno splnit, a to včetně těch často skloňovaných a obávaných požárních, které přitom nepředstavují žádný nepřekonatelný problém.

Dalšími tématy semináře budou nové ČSN a jejich změny v oblasti elektro, fotovoltaické elektrárny, revize a zkoušky ručního elektrického nářadí a spotřebičů a zkoušky elektrotechniků. Chcete se o semináři dozvědět víc nebo se přímo přihlásit? Žádný problém informace najdete přímo na stránkách PŠIS.