Nabíječky OlifeEnergy můžete nově nastavit a ovládat z mobilního telefonu

Život s nabíjecími stanicemi od OlifeEnergy se stává ještě snazším. Všechny stanice nově dostaly Bluetooth modul, díky kterému je můžete ovládat  pomocí naší zdarma dostupné aplikace pro Apple i Android. Všechny důležité funkce tak máte pod kontrolou přímo na displeji svého mobilu.

Nabíječky OlifeEnergy patří již tradičně mezi ty nejchytřejší na trhu. My ale stále pracujeme na dalším rozšiřování a zdokonalování jejich funkcionalit. Zatím poslední novinkou je Bluetooth modul, který jsme začali standardně montovat do všech našich produktů. Bez příplatku tak získáte možnost pohodlně ovládat nabíjení přímo z displeje svého mobilního telefonu nebo tabletu. Můžete také na dálku konfigurovat chytrý modul OlifeEnergy Smartmeter.

Mobilní aplikace je zdarma dostupná jak v Google Play pro zařízení Android, tak i v  App Store pro telefony a tablety Apple. V jejím přehledném rozhraní může uživatel pohodlně ovládat nabíjení v reálném čase, měnit jednotlivá nastavení nabíjecího bodu nebo například spravovat databázi RFID karet jednotlivých uživatelů. Stačí být dostatečně blízko k nabíječce – typický dosah rozhraní Bluetooth je kolem deseti metrů, což bez problémů stačí pro nabíječky v rodinných domech i menších firmách.

Aplikace OlifeEnergy na iPhone 13 Mini.

Ovládání v reálném čase je užitečné zejména v případech, kdy uživatel z nějakého důvodu potřebuje nabíjet v situacích, které za normálních okolností vylučují „úsporné“ funkce nabíjecího systému. Lze tak například zahájit nabíjení v době drahého tarifu i přesto, že je nabíječka nastavena na výhradní využívání tarifu levného. Můžete také spustit nabíjení plným výkonem ze sítě i v případě, že máte systém standardně nastavený tak, aby využíval jen přetoku ze solárních panelů. Obdobně lze také zahájit nabíjení, pokud zapomenete svoji RFID kartu.

V příslušné sekci pak lze měnit všechna běžná nastavení. Typicky to je limit maximálního nabíjecího proudu, nebo jas LED osvětlení nabíječky. Můžete také vypnout nebo zapnout automatické nabíjení či povolit analogový vstup pro integraci s chytrou domácností, umožnit používání Smartmeteru nebo měnit jeho jednotlivá nastavení například v souvislosti s ochranou hlavního jističe nebo využitím solárních přetoků.

Pokud pro přístup k nabíjení používáte RFID čipy, například v rámci firmy či bytového domu, můžete také spravovat jejich databázi a řídit tak přístupy jednotlivých uživatelů.

Bluetooth modul je nově standardní výbavou pro všechny nabíjecí stanice od OlifeEnergy. Kromě modelů Wallbox a Doublebox určených zejména pro domácnosti či větší firmy je k dodáván i do větších stanic AC Charger a DC Charger. Aplikaci naleznete v iStore i na Google Play pod názvem OlifeEnergy.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.